Arrangementer

Kommende arrangementer28.10.2020

Oslo World: Sidiki Camara + Knut Reiersud

Det kan virke som at det er et stykke fra mesterperkusjonster fra Mali til Norges største bluesgitarist, men er det egentlig det? Dette er en mulighet til å oppleve to av de største artistene denne byen huser, når Knut Reiersrud og Sidiki Camara tar med seg hvert sitt band til Oslos vakreste kulturhus - Cosmopolite Scene. Vinduene står på vidt gap i denne musikken, og vi kan love publikum en stor opplevelse.

Dørene åpner: 19.00
Konsertstart: 20.00
Sted: Cosmopolite Scene, Vogtsgata 64, 0477 Oslo
Billetter: www.ticketmaster.no/event/646877
10.10.2020

Global Oslo Music presenterer urpremieren av "I Travelled"

Global Oslo Music kuraterer, produserer og profilerer et bredt spekter av kunstneriske uttrykk. I høst presenterer de en konsertserie på SALT med musikk skapt av utøvere fra hele verden, men som i hovedsak bor og arbeider i landet.
I TRAVELLED
Reggaemusikk har blitt et verdensomspennende fenomen. Hvordan har denne musikksjangeren, utviklet av fattigdomsrammede artister i slummen og gettoen i Kingston sentrum, Jamaica, inspirert til det som har blitt en levende internasjonal bevegelse? Hva skjer med musikken og de som skapte den internasjonalt?
“I Travelled” er et multi-media-show som tar et dypdykk i reggaens historie og utvikling gjennom dans, perkusjon, DJ og visuell kunst. Her får vi en dypere forståelse for sjangerens utgangspunkt i afrikansk opprør mot slavehandelen og anti-kolonialisme.
Forestillingen er utviklet etter en idé av Dominic Reuben, kunstnerisk leder for "I Travelled".

På scenen:
Amie Mbye - dans
Sidiki Camara - perkusjon 
Dominic Reuben - DJ
Lunga Mandhla Majola - lydtekniker
Dårene åpner: 20.00
Konsertstart: 21.00
Hvor: SALT - Langhuset

02.10.2020

OK Sessions #4: Sarah Camille + Balke/N'Doye/Bjerck/Lilja/Jørgensen // NJS

Sanger, poet og forteller Sarah Camille har et særegent uttrykk og en utstråling som treffer både hennes unge og voksne publikum. Hennes andre album, Spor av dråper og røde nebb, er nå utgitt på OKWorld og er et unikum av et album. Her er musikk og historier for store og små, basert på en suksessfull konsert-forestillingen ved samme navn. Vi får både høre sanger fra dette nye, det forrige albumet hennes Sol og annet materiale.
Tekstene til Sarah Camille er fulle av lekenhet, rytme og flyt, men også alvor og melankoli. Med en myk og nær vokal beveger musikken seg mot jazz, world, vise og urban.
Sarah Camille - vokal
 Jørn Erik Ahlsen - gitar
 Sidiki Camara - perkusjon

Dørene åpner: 20.00
Konsertstart: 21.00
Billett: 230kr
Sted: Nasjonal Jazzscene, Karl Johans Gate 35, 0162 Oslo

23.09.2020

Camara, Axiak & Meisfjord

Vi gjentar suksessen fra sist og inviterer bekjente og ukjente til en spontan aften der musikken skapes underveis. Det blir et annerledes møte mellom Sidiki Camara, én av verdens ledende perkusjonister, Mark Axiak, en erfaren gitarist med over 30 år tilbakelagt i den internasjonale musikkbransjen, og Kampens egne Sondre Meisfjord som siden 2001 har jobbet som freelance musiker i Norge. 

SIDIKI CAMARA:
Sidiki Camara regnes som én av verdens ledende perkusjonister. Han har reist jorden rundt med mange store artister, deriblant Rokia Traore, Toumani Diabate, Boubacar Traore, Bill Frisells New Quartet, og også som soloperkusjonist med nasjonalballetten i Mali.

MARK AXIAK:
Mark har omfattende erfaring innenfor internasjonal musikkinnspilling, kombinert med flere verdensturneringer som gitarist, samt et godt øre for sangskriving, komponering og arrangering.
Siden han flyttet til Norge har Mark jobbet med flere norske, svenske og internasjonale artister, inkludert Mötorhead, Sondre Justad, Bafana Nhlapo, Ibou Cissokho, Bugge Wesseltoft, Alan Walker, Lill Lindfors, Anita Skorgan og Arve Tellefsen.

SONDRE MEISFJORD:
Født 18.03.75. Utdannet ved jazzlinja I Trondheim (NTNU) 2001.Har siden det jobbet som freelance musiker. Har gjort seg bemerket i band som Come Shine, Gjermund Larsen Trio, Hekla Stålstrenga, Urban Tunells Klezmerband og Trondheim Jazzorkester (med Pat Metheny). 
Har jobbet og spilt inn plate med artister som Kari Bremnes, Odd Nordstoga, Aasmund Nordstoga, Anders Røine, Bruvoll/Halvorsen, Sissel Kyrkjebø, Kreg Viesselman m.fl.

Sted: Kampen Bydelshus, Storsalen. (Samme inngang som Kampen bistro) Bøgata 21.
Dørene åpner 20:00
Konsertstart 21:00
Billetter i døren: kr100,-17.09.2020

Afrikansk dans med live musikk

Da starter vi igjen opp etter sommeren med ukentlige dansekurs på Rom For Dans. Vi har med oss Sidiki Camara fra Mali på Djembe og N'Guni. Til hans energifylte rytmer skal vi gjennom høsten danse oss gjennom ulige vestafrikanske koreografier, utforske bevegelser og rytmer og arbeide med små teknikker. Timen vil ha variasjon med både tradisjonell afrikansk dans med også mer moderne musikk.
Timene avsluttes med en 10 minutters yoga uttøying og avspenning ledet av Guro Stafseth også dette til Sidikis nydelige toner på N'Guni.
Timen blir rett og slett en en time med svette, smil, kondisjon og avspenning til levende musikk.
Pris: 14 ganger 2500 kr / studenter 2000 Drop inn 200 kr / 180 kr
Vi tre gleder oss til en høst med dere:) 
Sted: Rom for Dans, Marstrandgate 8 0566 Oslo
14.09.2020

Balkan Flamenco: Almir & Daniel med Ingrid Vogt og Sidiki Camara

Denne kvelden er vi tilbake i vårt hyggelige, men lille stamlokale på Augustin Hotel i C. Sundts gate 22. Det blir to konserter, begge varer én time. 
Konsertstart kl. 19.00 og kl. 21.00
30 billetter til hver konsert selges.
Daniel Lazar (fele) og Almir Meskovic (trekkspill) er to musikere som mange kjenner fra The Kuraybers, som bl.a. opptrådte på Columbi Eggs 20-årsjubileumskonsert på Logen. Sammen med vokalist Ingrid Jasmin Vogt, har de startet et spennende prosjekt, der de fører sammen balkanmusikk, flamenco og norske toner. Denne kvelden har de også invitert med Sidiki Camara, som regnes som én av verdens ledende perkusjonister.
Dørene åpnes ca en halvtime før konsertstart. 
VIKTIG:
Folkemusikklubben Columbi Egg følger de nasjonale retningslinjene om smittevern. Fyll ut navn og kontaktinfo ved kjøp av billett.
12.09.2020

Åpningskonsert: NOWOR - Norwegian World Orchestra

Velkommen til Drammen Sacred Music Festival Åpningskonsert 2020!
Norwegian World Orchestra er ledet av Javid Afsari Rad med en fleksibel besetning, blant annet fra tidligere prosjekter til Javid som ComboNations, Javid Afsari Rad Ensemble og Susa. Idéen bak Norwegian World Orchestra er å vise fram mangfoldet som finnes i norsk kulturliv. Orkesteret skaper sitt eget, rike musikkuttrykk ved å blande mange forskjellige kulturer sammen.
Line-up:
Javid Afsari Rad - santur
Adrian Fiskum Myhr - kontrabass
Harpreet Bansal - fiolin
Emilie Heldal Lidsheim - fiolin
Tove Margrethe Erikstad - cello
Ibou Cissokho - kora
Sidiki Camara - perkusjon
Andreas Bratlie – tablas
Dørene åpner: 19:00. Konsertstart: 20:00. 18-årsgrense.
21.08.2020

West African Jam (W.A.Jam)

West African Jam, en konsertopplevelse med dyktige og spennende vest-afrikanske musikere.

Bacary Sagna – djembe, gitar og sang
Sidiki Camara – diverse trommer, ngoni og sang
Ibou Cissokho – kora, sang
Solo Diarra – ngoni, djembe og sang

Adresse: Nordic Black Theatre & Caféteateret, Hollendergata 8 0191 Oslo
Tidspunkt: 19:00 - 23:00
Billetter: http://nordicblacktheatre.no/2020/06/west-african-jam/?fbclid=IwAR2T_Qy88yWTodhQqETcma0sNwZpPte7SCg8pIhkjPiApvQNj17FI_zE_7I
26.06.2020

Sidiki Camara Group

Gobal Oslo Music har gleden av å presentere Sidiki Camara Group, som kommer til Salt
samme dag som bandets rykende ferske album ”Yafa” slippes via Global Oslo Musics label Global Sonics.

Musikken på albumet er fra et bestillingsverk Sidiki Camara skrev på oppdrag fra Global Oslo Music i 2018 i anledning virksomhetens tiårsjubileum. Den er dypt inspirert av tradisjonsmusikk fra Mali, Camaras hjemland, særlig musikk som lages i forbindelse med ulike ritualer som til bryllup, dåp samt andre overgangsriter.

Vokal og de tradisjonelle perkusjonsinstrumentene djembe, talking drum, calabass, balafon og strengeinstrumentet n’goni, sunget og spilt av Camara, preger musikken, i kombinasjon med saksofon, gitar og bass samt koring, traktert av fremragende utøvere som i dag utgjør Sidiki Camara Group.

Sidiki Camara regnes som én av verdens ledende perkusjonister. Han har reist jorden rundt med mange store artister, deriblant Rokia Traore, Toumani Diabate, Boubacar Traore, Bill Frisells New Quartet, og også som soloperkusjonist med nasjonalballetten i Mali.

De som har fulgt Camaras karriere, kjenner ham som en dyktig skapende kunstner med flere albumutgivelser bak seg. Blant hans tidligere utgivelser finner vi soloalbumene “Nakan” (2015) og “Ayou Wele” (1997). Han er dessuten en mye brukt lærer i perkusjon og er
grunnleggeren av det kulturelle utvekslingsprogrammet ”Yankadi”.

SIDIKI CAMARA GROUP:
Sidiki Camara – N’goni, perkusjon, vokal
Bendik Hofseth – saksofon, vokal
Jacob Young – gitar, vokal
Audun Erlien – bass, vokal

Konsertstart: 22:30
Dørene åpner: 21:30

Sted: SALT art & music, Festningsallmenningen, Oslo

Billetter: https://www.universe.com/events/sidiki-camara-group-tickets-TNP5MB?fbclid=IwAR2SCkli1CoPrf3yyM3TU4o52eisSzkBNyMviFP4O6RREfbaESJYOR47NPI
27.05.2020 - 31.05.2020

Global Nights 2020

Sidiki Camara regnes i dag å være blant verdens ledende perkusjonister. Hans musikk er dypt inspirert av tradisjonsmusikk fra Mali. i 2018 bestilte vi et verk av Sidki i anledning vårt tiårsjubileum.
Musikken ble i hovedsak skrevet for de tradisjonelle perkusjonsinstrumentene djembe, talking drum, calabass, balafon samt strengeinstrumentet n’goni, i kombinasjon med innslag av ulike instrumenter.

Verket er nå innspilt og klar for utgivelse via Global Oslo Music's publiseringsplattform Global Sonics, slippefest arrangeres på Sentralen under årets Global Nights. I tillegg byr de på clubevent, masterklasse og publikumsmøte med Sidiki.17.04.2020

KulturAid: Kvelden og Natta

KulturAid Drammen – felles dugnad for kulturlivet i byen!
Lokale kulturelle innslag, lokal inspirasjon og informasjon - direktesendt på www.drammen.no, dt.no og Facebook 🍿

Program oppdateres fortløpende
• Kvelden Og Natta
• Camara/Jørgensen/Sahajpal/Benonisen

Konsertstart: 17:30 - 18:3023.12.2019 - 13.01.2020

Perkusjon og danseverksted


Sidiki inviterer deg til å feire 25-årsjubileet for hans internasjonalt anerkjente verksted for dans, tromme og sang i 2019/2020.

«National Ballet of Mali», «The Ballet of Bamako» og andre lokale balletter vil alle være med for å feire dette 25-årsjubileet.

Denne unike workshopen, tilrettelagt av en av Malis ledende artister og lærere, vil gi en autentisk, rik og dyp opplevelse av Malisk dans, festligheter, opptredener og andre aspekter av den maliske kulturen.

For registrering, spørsmål og forespørsler:

Sidiki Camara:
Tlf: 0047 97180545
Facebook: Sidiki Camara
E-mail: camarake@hotmail.com
Hjemmeside: sidikicamara.com

Tam Tam Israel:
Tlf: 00-972-524-684461 
Facebook: Tam Tam Israel
E-mail: drdjembe@hotmail.com15.11.2019

Sex Judas feat. Ricky - Live

 Sex Judas er tilbake på Kafe Hærverk for en runde med sitt dansbare brygg av disco, afro, funk, postpunk og elektronika.

I bandet stiller Tore Gjedrem (Ost&Kjex) som Sex Judas, Ivar Winther på gitar og keys, Sidiki Camara på perk og ngoni, Kristian Edvardsen på bass, Tore Brevik på perk & Tracee Meyn på vox.

Bandet lover testing av nye låter og en ekstra lang konsert, så puss danseskoa og legg vekk longsen.

Konsertstart kl. 23.00
Ing. 150,-

Sted:
KAFÈ HÆRVÆRK 
Hausmannsgate 34, 0182 Oslo03.10.2019

Afrikansk Dans Sellou Blagone & Sidiki Camara

Den fantastiske danser og pedagogen Sellou Blagone kommer tilbake! Hun reiser til oss rett fra sin egen Africa Vic festival i Frankrike for å nok en gang inspirere oss med sin kunnskap og passion for dans samt livsfilosofi og glede over musikk og rytmer. 

Sellou skal på festival i Bergen med sitt dansekompani og skal også reise rundt med Sidiki i høst, men hun vil også holde fantastiske ukentlig dansekurs sammen med vår fantastiske musiker Sidiki Camara! 

Torsdager 18-20 på NSKI Høyskole i Møllergata 9.